Tuesday, November 19, 2013

malam rindu rinduan

lumrah manusia punya hati dan perasaan
so aku ndak heran kalau aku balik balik rindu
hahah.. 
hey you ! i miss you badly
serious ! cant you feel it .
#whenyoureadycomeandget
*moodlaguselenagomez

Sunday, October 6, 2013

exam around the corner

EXAM aku da nak dekat dh
will be held on this saturday
god im so nervous.
lesen FIMM ne mesti ada bg rakan sekerja yang
bekerja kat unit trust
or sepa-II je yg kerja kat company yang 
mewajibkan mempunyai lesen FIMM.

doakan kelulusan saya yer teman-II
terima kasih (:
sujiee.

RINDU

ASSALAMMUALAIKUM ~
rindu lh ngan politeknik kk . 
batch disember 2010.
huhu
masa berlalu dengan pantas.
sekarang the end of 2013 masing2 ngan pilihan
masa depan sendiri .
ada yang da sambung study *degree kat ums.
unimas. upm . uum. ump and so on
and ada yang da keja . termasuk ak lh.
apa-ii pun hope sahabat seperjuangan sekalian
murah rezeki and semoga berjaya dunia akhirat
aminn ... 
 from the bottom of my heart .sujiee.
#diplomainaccountancy
#disember2010
#politeknikkotakinabalu

Saturday, September 14, 2013

travel huahuahua :D

holla readers a.k.a stalkers
hahaha :D
see my headline "travel"
ak mau jalan ne kamu ndak mau ikut ?
bh ikut ikut. tapi beli tiket sndiri k
nnt i post gmbr-II i kat sne oke !

STUDY . STAYWORK

HALLOOOOOO
hye readers ! :D
happy happy always k !
my headline . well you know tht
belajar atau kerja ??????
konpius ?????? hahah
jgn konpius bh. senang jx tu mau urus
minta doa banyak banyak sama ALLAH
minta petunjuk insha allah smua nya 
akan baik and dipermudahkan (:
kalau masi bingung juga . bh dari diri kita juga tu
yang penting keyakinan itu ada
ak mmng mau study tapi bila difikirkan 
dngn kepala otak ku yang masi waras nie
ak da buat keputusan and dengan sebulat suara 
dr anggota badan
ak akan sambung kerja.sbb bukan snng mau dapat keja 
lagi lagi masa sekarang nie.
ak ndak ckap yg study ne xbest.
mmang sangat untung yang dapat belajar.bersyukurlah
tapi ak xmampu mau tanggung kos pembelajaran
walaupun "PTPTN KAN ADO"
ak ada impian and matlamat tersendiri
haha "PJJ KAN ADO"
kbai !

#renung renungkan dan selamat berfikir :D

flashback !

hye readers !
flashback ! oke ak tngh baca post post ku yang terdahulu
hahha lucu oke !
macam ndak matang langsung ouh
buruk ! bikin malu malar frust 
kbai :D 
lols

im home !

kembali ke dunia blogger
mungkin hanya untuk hari ini
atau mungkin akan lebih kerap lg berblogger
btw happy student day !
bnyak friend yang dapat further study
tumpang happy for uols k !

Sunday, March 31, 2013

KUAT KAH AKU

:(
I DONT KNOW
IF I STAY STRONG LIKE BEFORE

BERHARGA

AWAK.KAU.YOU
why did i cant forget you
why did i love you more than others
and why did i care you more than everything
why did you dont know how much i heart you
hurmm thanks for everything
sincerely : HURTHEART (:

kenapa mengapa

you
why you
hurm cant handle it
#lovingyoualways
sweetheart



jumpa bapa

hye .
bersama fyfie the flower 
dy temankan jumpa bapa
before bapa balik p mnumbok
ngee see you soon
on my konvo dad .
fyfie my dad suru you datang also on my konvo . 
hahaha #noted that :p

KGM done .

hye readers yang d sayangi 
today saya punya masa free untuk blogging. 
ngee yang simple mimple saja la yer 
hee
 KGM da berlalu . so tarian pun alhamdullillah da selesai 
so da tiada latihan gik
btw still at poli 
join book of record tarian magunatip
tarian bamboo and buat tarian untuk penutupan malam rabu nie bersamaan
#menarisaja
3/4/2013
may allah bless us.
tapi tu tarian kami belum ingat step lagi .
huhu 3 hari jx masa latihan .then
lepas tarian need tolong abah rahul rashid apa yang perlu
untuk hias dewan 
bersempena konvokesyen politeknik yang ke 17 tidk silap
#pengarah program kan .

Monday, February 18, 2013

aku sedih :(

hurmm aku mmng mcm ni
xda angin xda ribut
pnadai sedih sndiri :(
fitrah manusia la katakan

aku sedih.
aku marah
aku benci
aku jeles
aku sayang
aku menyampah
hoh ! ambik ko smua ada
bcmpur baur feel aku ni ari
and i need alone 
aku pun nak happy juga
aku pun nk bahagia dngn orng yg ku syng
orang yg syng aku.
aku xmau fikir mlsh yg slalu buat
aku sakit.sgala jenis penyakit kluar
ntahla mau cakap apa lagi
i habe no idea for this time
sangat sangat sedih :(
btw sayang readers semua :")
from me @ace_sohotmelody



Wednesday, February 6, 2013

SELAMAT TINGGAL RAMBUT TERSAYANG

HOH !
Eh silap .. .. 
ASSALAMMUALAIKUM :)
Hye readers . apa khabar ? hope smuanya
sihat walafiat. Yang tngh sakit tu
saya doakan smoga cept
sembuh ya .

merujuk perkara diatas. *macm buat surt rasmi daa
entry sy nie nak ceta pasal
rambut panjng saya wuwuwu :( sy da ptong


bukan mnyesal ek. just rindu dngn rmbut tu
rindu nak ikat rambut. rindu nak usai-usai
rindu nak takutkn anakbuah dngn mnyamar mnjadi hantu
*halakan smua rmbut depan muka sambil tunduk
ahhahaha confirm belari smbil triak smua ankbua :D


hah ! ni dy ..
lpas potng punya potong
da jadi mcm gini da rmbut aku
smart .lawa.cantik .sumbui haha
hah amacm macho kan .. *sambil angkt-II kening :D
eh takla grabo mcm dy ni dan langsung
tak SEJIBIK mcm ni .gmbr ni hnya untk
mnghiburkan mata readers jer ;D


hah mcm ni la .. 
baru chelop ! hahah
#believe or not
k readers yang disayangi sy stop kat sini k
sakit kepala nak sambung tidur dlu
love you all
kbai !







Tuesday, February 5, 2013

Hari Penat.Tired.Seksa

salam . hye .
tanx visit readers
hari ni aku ckup penat. ek bukn stakat hr ni
hari hari sblumnya pun sama
today . start dari pukul 6a.m aku da gerak
ikut ke skolh kaka aku.smata mata nak tmnkn dy
pgi buat ltihan untk sukan skolh dy.
smbil smbil tu aku pun ikut jg la beriadah.joging
kuarkn peluh seMAXIMUM yg mampu.


pastu kitorang hbs dlm jam 8.30 gitu ar
smpai rumh dekt jm 9.then direct mndi trus
jln pgi dewan bndr. sbb ada taklimt kerjaya *sematamata
ntah apa apa mimpi aku tetiba rajin dtg =.="
aku pun syokla masuk dewn .
dgn bngganya sbb
akhirnya smpai juga.

*ramai gila gila pengunjung
pening aku dibuatnya.


tak sampai 1jam aku dengr cermh tu
aku da kuar dengn lajunya.
aku pun tak tau knpa nak tgesa2 kuar
*mungkin aku da boring kot
#yes true ! *my heart say ^^"

aku jalan jalan seorang diri
kehulu ke hilir dr jam 12 smpai jam 4.30 ptg 
penatt weew :( tak larat da nak jalan
*sbenrnya ada tujuan la,
takkanla aku nak buat bodoh kehulu hilir
mcm org bodoh yg xda haluan.
#rahsia k ;D
OK ! aku da smpai rumh  jam 5pm
mengkah masuk jx.aku trus terdampar atas sofa
sebab MIGRAIN serang aku
korang tau tak seksanya klau aku da kena migrain :(

sakit weew.
mata ni mcm xmau buka da,
kepala otak nie bedenyut denyut
pastu mesti MUNTAH .confirm punya
*tp x steruk kwn aku klau da migrain trus pengsan
#percya ke tak.
aku pun tidur la smpai jam 7.
nak tau sbb apa smpai jam 7? sbb nak
tengok SETIA HUJUNG NYAWA hohoho
episode akhir kan minggu nie.xnak telpas :D
#suka ikram kak bedah HOK ALOH :D
eh ceta pasal ikram la plak.

Ok la readers ,tu story aku utk hari ni jer
hari lain.topik lain k .
wait my entry :) hahaha 

p/s : jaga diri.jaga hati.love all !











Sunday, February 3, 2013

converse menghasut minda merasuk hati

hye readers !
thanks singgah kat sini yer :)
entry takla special sangat
just nak isi rasa boring for today
:)
#balas la senyum saya ... hehe






*eh pesal gmbr kasut ni?
hah ni my fevret kasut la.
cantik kan .*mata bersinar sinar
suka suka suka sangat *nak nak nak*
#belikan saya satu bole :D thanks .











Saturday, February 2, 2013

jurnal lavender say

Ya Allah .
seandainya aku lemah kau kuatkanlah
seandainya aku ragu kau yakinkanlah
seandainya aku tidak mampu kau pasrahkanlah
sesungguhnya aku ingin bernaung di bawah perlindunganmu
yang maha pengasih lagi maha penyayang .

jurnal lavender say

nothing will last forever
you me and others will change and leave one day
peoples minds changeable every single day
and all of us will be memories in future
as a long as im here i will strong for you
but when im away or couldnt anymore
dont find for me.instead remember all thing
that made you life up.

Wednesday, January 30, 2013

SETIA HUJUNG NYAWA

seriously aku minat giler dengan ceta ni
aku layan sampai lebam.
hoho pekena dengan lagu ost dy 
lagi la aku minat gila cibai :D
*sweet jer aku nmpak pasangan nie
dalam lakonan dorang lagi la.
tapi malangnya aku tngok ceta ni di pertengahan da
itupun sbb ramai yg tweet
"setia hujung nyawa.best giler giler"

   
*aku minat watak ikram la @ kak bedah kelate
HOK ALOH !!
best ar ikram ni punya wtak. and 
aku suka tngok dy bila sma EL
sweet so sweet.
aku nak bagi 5 star la kat ikram and EL
haha cool ya readers yg tak setuju.
ikram best !

tapi da dekat dekat pnghujung ceta ni
aku kesiankan kat zain la plak
hurmmm mmng
mnarik perhatian penonton
la ceta nie.

layan ar lagu nie.x rugi dengar tau
best .. *brapa bnyak best da
hok aloh !
       

nie tajuk dy : maafkan Aku 
terbaik ar .
ceta and lagu yang great la bak kata omputih :D

                                             

k la readers sy stop dulu ya
kbai !
P/S : dongsaeng  miss you :D



Saturday, January 26, 2013

BABY I MISS YOU BADLY :(

I VERY REALY SUPER DUPER TRIPEL
MISS YOU :(
sincere : HEART


im yours . you're mine :(



Friday, January 25, 2013

AKU YANG TERSAKITI

hye readers .
im feel so hurt right now.
sangat sangat tau wuwu ..

i dont know why
maybe im get jelous with someone tht i most love.like and heart
sometimes saya befikir .
befikir yang tak tentu arah .seperti orang yang
tidak waras.gila.bengang and vangang
HAHAHA !
i miss miss miss miss miss
you damn much until crazy bebeh :D

btw. another cinderella story :
talkingtalking with azyan sahaje
make me happy :D

long time ow tidak berstory.
long time tidak dance samasama
and long time ow no joking .laughing until semput ^^"
*hok aloh bahasa belacan yer
perangai dy nie pelik sikit .
kekadang giler.kekadang kejam.kekadang kuat menangis
kekadang cepat terasa
kekadang pendiam.kekadang ntahla susah nk dtafsir
tapi once aku dan dia da bertembung.berjumpa.bergabung
hoh ! mmng itu dunia kami HAHA
tapi bila dy da menngis tu.aku nak turut sedih
pun susah.aku mau ketawa lg adalh
serius pun xbole kalau hadap
muka dy.haha *sorry yan
hehe tapi sedih juga la kalau ko sedih
*my best partner ever*
btw so sorry untuk dy sbb x dpt join FD.
maklumla yan partner sehidup semati ko ni 
kekadang susah mau buat keputusan 
dengan betul.
aku harap kau beGila la nnt FD
wlaupun aku takder *cehTrepHarapan :D
P/S ko jangan duduk termnung
buat benda ntah apa2.boring kan xda aku ahahha
jangn jadi pendiam.
and hope you have a nice life :D
and satu lagi. YAN PLIS INGAT TU LAGU KAU YA 
hehe plis bagi tajuk dy apa .. *winkwink

jum dengar lagu nie 
*music dy best ar 





punya bikin panas.hot and spicy

sometimes ada yang sudi mendengar
tapi tidak menggemar.
hari nie . cuaca yang cool
tapi keadaan yang sangat sangat hot


bom mau meletup da ni
tinggl tunggu mangsa jx lg
mau story panjang lebar plak.
xpala keep in cool
huh =.="


huh . aku da naik bengang kadngkadng
hari hari mau bgaduh .
kau nak elak kan dr bgaduh tu ada
tapi da keadaan mcm mengizinkan untk bgaduh
aku bantai jx la .kuarkan perkataan yang buatkan hati aku PUAS
buat aku rasa x tertindas.dan buat aku bahagia
*tapi tak la sampai maki hamun #takbaik


tapi kekadang tu
x sanggup na lawan / bash balik bukan sebab takut.
sebab tak nak keadaan dari biasa pergi luar biasa
maksudnya tak nak keadan jd keruh.
aku pendam .tahan. masuk bilik. sebak . dan nangis
then tutup muka dengan bantal baru teriak 
hah bru aku rasa release and tenang sikit
pastu aku akan tidur sampai esok pagi.
then forget and forgive semuanya .
*mulakan hari macam biasa


you are my sunshine but not my breath ;D
ko ada ka takda aku masi bole bernafas k
sometimes didnt mean i dislike.or hate
just i realy bealy trealy not ready 
with this life
sincere ; heart


im happy with my life now
with friends around me
with people around me
and many more importants things around me than "it"
and still can Smile.and laughing
ok stop about this.
another cinderella story here 

searching for this necklace in process

*comel jer aku nmpak rantai ni.tak tau la plak dmata my readers hee
kalau korang nmpak buy one for me k. hahah
;D

tetiba rindu with my RP huhu


seyesly rindu gilagila tahap dewa sama mereka ni
Yan.Dongsaeng.Ajiee.Andy.Bibi.Mira.Sabri.Anis.Anas
and banyak lagi ...
rindu sesi lakonan sebilik
sesi rakaman buli.
sesi snapsnap poyo

ok la penat and mengantuk sd writers ni
kbai my reader 
sambilsambil dengar ni jum
with smile (:
sincere : heart















Tuesday, January 22, 2013

what you do to me

wordless tuesday .
holla world
TAJUK POST TEDA KAITAN
SAMA ENTRY TODAY :D

aku punya BB da beminggu-II
x aktif maksud nya xda internet
mau update status pun xbole hoho
*itu jx niat ko mau kasi aktif bis kimo*
ish ish ish ..
orang susah kan. mau kasi reload pun
xda fulus .



mau reply mesej pun xdpt . 
sd 0.00 sen mau reply apa bendanya.
orang yg x bcredit nie.orang yang
HIDUP DUNIA DY SENDIRI macm aku la
hahah.bukan semua orang la mungkin aku jx
habis la aku kena bash klau mksdkna semua orang.




its better to be alone .
i means kita tidak menyakitkan hati sepa-II
dan kita tidak akan disakitkan ole sepa-II
yang penting kau jangan jadi gila la
hidup sendiri sendiri.hahaha
*eh aku ktawa sendiri-II la* 
miahahha 10% tahap kecomelan aku meningkat
apabila aku senyum atau ktawa sendiri-II
#fakta . *inisemuapoyooooo ;D







aku dapat panggilan temuduga
kerja at LABUAN sbagai akauntan
hok aloh jauh tuuuu...
jadi aku pun buat objection la
ini pun satu kaedah juga untk elakkan 
obses sama itu coklat coklat  yg ad dsana
;D mampoii jadi memok
#mungkinadayanglebihbaiklagi
*positif jx la




hurmmm.. kamek termenung jau
lagi rindu sama mama yang suda
lama jalan x pndai balik balik.
huhu apa apa pun smoga allah bless my mother
*aminnn.
kamek pun rindu bapa juga.
2 months already x jumpa
sama bapa .apala dy buat sekarang ni ar
hurmm... bapa di KUALA PENYU.
smoga penyupenyu disana jaga dia .
*aik . hahah apala ini ini semua poyoo
#semoga allah jaga dia.
*hah ini baru betul.



*pecah kaca pecah gelas*
aik. ngee apa kaitan .
btw i miss my girlfriends
miss my dongsaeng.nanas 
ajiee .yan.anis and others
.suda lama tidak bersua .
tidak becerita di tngah larut malam
huhu so many memory la
itu sebab tlmpau rindu ..
heheh  ok over-II plak aku rindu
*kamu rindu ka juga aku haha*




hah ni plak ceta pasal jogging
berapa hari ni x dapat jogging la
hujan kerap turun tanpa henti da 3 hari
tergendala aktivit hangout kat bukit...
bukit ni la tempat kitorang buang lemak
lemak yang menggendutkan badan .
hahah... 
kegendutan diri membuatkan aku rajin
untuk turun naik bukit . *semputgilagila

ok la .penat jari jemari aku .
dan #ini semua poyooooo ;D
suka la ayat JOZANG ni ahaha


lastly jum dengar lagu nie
*adios*
(:






Monday, January 21, 2013

Wordless Monday

wordless monday



hola felias hermosa

-music on .world off-





no music . no life
hak aloh . eya la tu



sometimes, its better to be alone
no body you hurt . and nobody
can hurt you .

*adios amigos*


ok lets listen to taylor swift (:









Saturday, January 19, 2013

melon the ace kim

SILENCE SPEAK WHEN WORDS CANT 


DONT ASK ME WHY I LOVE YOU. JUST ACCEPT THE FACT I DO


SILENT 


LUVRESS


IM USED TO IT


SPARKSLIGHT ITS FROZEN


CLEAR YOU MIND 


IM WEIRD


AND LASTLY JOZAN MENANG !!! HAHAHA HEART FOR JOZAN !
*KINDER KINDER* 
^______^







Thursday, January 17, 2013

listen.listen.listen

i love you for a thousand years !















sincerely from me (:

ulser ? sakit gila gila !!

woow woow ! ! katakan tidak kepad ulser !

beminggu minggu suda aku kena ulser
wuwuwu !! sakitnya hanya aku and yang pena kena jx tau
sakit giler mau makan pun teda selera
lagi lagi bila lapar sangat terpaksa telan liur jx 
ko giler makan time ulser keluar air mata aku

ulser aku bukan di bibir jx ad. di lidah pun ada huh ! pedih ^^"
ubat aku guna GARAM omee sakit ! aku lompat sana lompat sini
guling sana guling sini da macam orang x tentu arah.
















korang rasa la sendiri betapa teruk nya kena penyakit ni
ko nak becakap pun xlarat. ko nak makan lagi la .
aku punya ulser ni smpai skg da mau masuk 2 minggu da .
habis jx nda garam aku guna x pndai bek bek .
syorkan p doktor. ??? aku jumpa doktor ?? huh tidak akan sekali.
paling alergic dngr nama doktor/hospital/klinik. macam dengar nama
hantu jx."seram" giler..

sempat online ~ heee bukan online ni >update blog jx

hye hye bye bye cinta ...

salam cinta. salam rindu


untuk yang pertama kalinya pad tahun 2013
saya update blog "speechless spy" a.k.a "kimo"
hahahah




salam cinta . salam rindu .dan salam sayang ~



pahitnya menahan rindu . eh mcm makanan pula
peritnya menanggung rindu .
sakitnya bila rindu tidak terbalas .
btw aku tetap merindui and menyayangimu
walaupun kau tidak menyedari nya ataupun kau mnegetahuinya


ataupun kau membabi butakannya.
whops sorry terrrkasar :D








aku sayang kau gila gila .

aku rindu kau gila gila
ome aku suda gila 

#tedatukarutsemua :D




okie dokie smpai sini saja untukmu
lain hari lain story lagi ya cinta ;D
muah !

from : ace roll sujiee kimo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...